Новини

Hyundai відкликає 215 тис. Sonata через небезпеку займання

Share

Раніше цього місяця Hyundai повідомила NHTSA, що ініціювала відгук 215 171 автомобіля Sonata 2013 і 2014 модельних років, щоб вирішити проблеми з паливопроводами, що використовуються в його 2,0- та 2,4-літрових двигунах, які можуть тріскатися та витікати бензин із- через втому, пов’язану з перегрівом. Для деяких власників це буде дежа вю, оскільки в 2020 році була запущена кампанія з вирішення такої самої проблеми.

За словами Hyundai, проблема виникає через перегрівання моторного відсіку, що повільно викликає зношування паливопроводів низького тиску, які проходять між основним паливним насосом і насосом прямого впорскування високого тиску, який подає паливо в циліндри. Ця втома може призвести до розтріскування магістралей, що призведе до витоку палива до салону. При контакті з гарячою поверхнею може виникнути пожежа. Hyundai каже, що вона не має повідомлень про те, що це відбувається в дикій природі.

Кампанія охоплює Сонати 2013-2014 років. Незважаючи на те, що кількість автомобілів, що відкликаються, досить велика, за оцінками Hyundai, тільки близько 1% автомобілів, охоплених кампанією, матимуть проблеми. Це принаймні частково пов’язано з тим, що модель 2013 року була включена до кампанії 2020 року, проте попереднє виправлення, схоже, не завжди спрацювало.

«Виходячи з гарантійних записів, цільова група включає певні автомобілі Sonata 2013-2014 модельного року, що беруть участь у відгуку Hyundai 189, які після огляду не отримали заміну паливної трубки як засіб правового захисту, і автомобілі, які ще не були завершені для усунення відгуку, – йдеться в повідомленні про дефект Hyundai. «Якщо під час огляду було виявлено пошкодження паливопроводу та/або витік палива, паливна трубка замінювалася. Якщо паливопровід не мав ознак пошкодження та/або витоку палива, на місце з’єднання паливний шланг та паливний насос. Витік палива був виявлений в обмеженій кількості автомобілів, які отримали термостійку стрічку як засіб захисту в рамках [попередньої кампанії відкликання]».

Цього разу кожен автомобіль має отримати змінну трубку, що має вирішити проблему назавжди. Власники можуть бути повідомлені до липня, якщо їх автомобілі охоплюються кампанією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024

В Україні створили нову машину для роботи на бездоріжжі

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

04.05.2024

Засекречений кросовер Dacia Stepway 2.0: як він може виглядати

Сьогодні хетчбек Dacia Sandero Stepway більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на повноцінний кросовер. Так…

04.05.2024