Українцям дозволили продовжити термін перебування ввезеного авто: що змінилося

0
578

Термін тимчасового ввезення євроблях в Україну може бути продовжений за кількох умов.

Про це пише видання Finance.ua.

Через повномасштабне вторгнення ЗС РФ багато українців не змогли вивезти транспортні засоби з європейською реєстрацією за кордон.

У Державній митній службі одразу заявили, що чинне законодавство дозволяє зупинити/продовжити терміни тимчасового ввезення транспортних засобів, а також терміни зворотного вивезення яких було визначено на період після 24 лютого.

Проте, як попереджають юристи, у законі прописані нюанси щодо цих процедур. Термін тимчасового ввезення євроблях в Україну може бути продовжений у кількох випадках виключно митницею:

  • для продовження цього строку до митниці оформлення подається заява;
  • разом із заявою за наявності подаються документи, що підтверджують наявність обставин, що зумовлюють необхідність такого продовження;
  • рішення про продовження терміну тимчасового ввезення приймається керівником митного органу. Відомство зобов’язане невідкладно у письмовій чи електронній формі повідомити особу, яка звернулася із заявою, про результати розгляду запиту;
  • у разі прийняття митним органом рішення про відмову у продовженні терміну тимчасового ввезення автомобіль має бути вивезений за територію України.

Щоб продовжити термін тимчасового ввезення європейських автомобілів, власники мають мати письмове рішення/згоду митного органу, через який ввозився транспортний засіб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!