В Україні можуть налагодити виробництво військових автомобілів ЛуАЗ

0
2405

Всеукраїнська Асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) направила ініціативу Кабінету міністрів відновити виробництво військових автомобілів марки ЛуАЗ.

Про це генеральний директор ВААІД Олег Назаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує MMR.

За його словами, технічна документація на ЛуАЗ-967 збереглася, тому можна відновити його виробництво на сучасній агрегатній базі.

«ВААІД надіслала пропозиції в уряд розглянути можливість відновлення виробництва автомобілів ЛуАЗ для ЗСУ( техдокументація ж збереглась) або уповноважити на переговори з іноземними автозаводами на передачу Україні обладнання для виробництва старих моделей авто-пікапів 4х4 , наприклад, Toyota HILUX! Як змінює людей війна! Автоімпортер лобіює автопром в Україні!», – написав Назаренко.

Нагадаємо, в 1975 році Луцький автомобільний завод увійшов до складу виробничого об’єднання з Запорізьким автомобільним заводом. Було розпочато серійний випуск автомобілів підвищеної прохідності ЛуАЗ-969А з колісною формулою 4х4, а також автомобілів-транспортерів ЛуАЗ-967М. У 1979-му підприємство розпочало серійний випуск модернізованого автомобіля ЛуАЗ-969М (відомого в народі під назвою «Волинянка»).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!