Lexus, Toyota та Nissan: хто з виробників повертається на ринок РФ

Відразу кілька японських та корейських брендів можуть відновити роботу у Росії.

0
753

Поки одні автовиробники вийшли з російського ринку та твердо показали свою позицію до війни Росії проти України, інші представники автопрому активно шукають варіанти, як оминути санкції та продовжити випуск автомобілів.

Як відомо, конвеєри заводів Toyota, Lexus, Nissan та Hyundai були зупинені ще у березні, коли весь цивілізований світ запровадив санкції проти РФ. У той же час, жодна з цих компаній не заявила про звільнення з російського ринку.

Зараз російські ЗМІ повідомляють, що дані компанії кинули всі зусилля на відновлення перерваних через санкції та війну в Україні логістичних ланцюжків. Все це робиться з однією метою – якнайшвидше запустити заводи. Так, за попередньою інформацією, завод Nissan у Санкт-Петербурзі може запрацювати вже у травні.

У той же час, Toyota, Hyundai і Lexus все ще перебувають у підвішеному стані, а керівництво компаній так і не визначилося, чи варто відновлювати роботу в Росії. Цілком імовірно, що японські та корейські виробники все ж таки вирішать остаточно піти з ринку РФ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!