Під час спілкування із представниками польських ЗМІ Володимир Зеленський заявив, що представники однієї з польських компаній вже побували в Україні.

«Вони зустрічалися з «Нафтогазом» та міністром енергетики. Вони дуже хочуть зайти на наш ринок автозаправного бізнесу. Я думаю, вони зайдуть», – сказав Зеленський.

Президент України повідомив, що це питання він уже обговорював із президентом Польщі, обговорили деталі можливого надходження бензину з Польщі та прем’єр-міністри обох країн.

Зеленський нагадав, що Україна нещодавно приєдналася до європейської енергетичної мережі ENTSO-E.

«Ми мали показати Європейському Союзу, що ми готові. І ми були готові. Ми приєдналися до цієї мережі, і це дуже допоможе Україні», – сказав глава держави.

Також, за словами президента України, приєднання нашої країни до європейського ринку призведе до зниження цін на електроенергію, від чого виграють споживачі. Адже Україна також допоможе європейським країнам у постачанні енергоносіїв.

Фокус уже писав, що, на думку директора енергетичних програм центру Разумкова Володимира Омельченка, є кілька причин того, що в нашій країні спостерігається дефіцит бензину. Одна з головних причин – це зупинка Кременчуцького НПЗ, який постраждав під час обстрілу ЗС Росії.

У Мінекономіки обіцяють, що дефіцит бензину в Україні буде ліквідовано протягом тижня. За словами першого віце-прем’єра та міністра економіки України Юлії Свириденко, паливо на АЗС все-таки трохи подорожчає.

Також Фокус писав про те, завдяки чому на АЗС з’являться бензин та дизель. За словами експерта Володимира Омельченка, Україні потрібно скасувати державне регулювання цін на пальне.