Українцям розповіли, коли закінчаться черги за бензином на АЗС

0
5721

Директор консалтингової компанії “А-95” Сергій Куюн розповів, коли українці матимуть змогу купувати бензин без черг на АЗС.

Про це в ефірі телемарафону на каналі “Україна 24”.

Так, за словами Куюн, дефіцит палива на українських заправках збережеться і в травні, незважаючи на те, що українські компанії ще у квітні закупили достатню кількість пального для споживачів.

При цьому він наголосив, що влада вже намагається вирішити проблему з дефіцитом палива, проте це досить тривалий процес.

“Проблеми навіть не у нас, а в Європи, яка не має відповідних транспортних потужностей, щоб пальне оперативно доставити. Українські компанії придбали великі обсяги у квітні, але вони не можуть їх доставити в Україну через брак вагоноцистерн, локомотивів. Наразі цю проблему уряд постарається вирішити”, – пояснив Куюн.

Крім того, він розповів, що в Україні на даний момент пальне не зберігають на нафтобазах через війну та ракетні обстролели – його одразу ж доставляють на АЗС.

“Ринок через війну і дефіцит пішов такою логістикою на колесах, коли зберігання практично немає. Це і безпечніше, адже ніде немає великих запасів пального, і це розосередження палива по АЗС дозволяє оперативніше розвозити паливо. Тому зараз проблема з нафтобазами поки що взагалі не актуальна”, – додав Куюн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!