В українців у воєнний час можуть забирати авто для потреб армії: як і в кого

0
124

У період воєнного стану транспорт на території України, де не відбуваються бойові дії, а також інше майно можуть забрати лише за рішенням органів місцевої влади. Власнику при цьому мають надати акт, а протягом п’яти років після закінчення війни він має право на компенсацію вартості свого майна з бюджету.

Про це адвокат Віталій Жадобін розповів Mind. Він зазначив, що за відчуження майна на потреби армії українцям мають надати акт. У ньому має бути така інформація:

  • інформація про власника майна;
  • опис майна;
  • вартість майна.

Акт повинен підписати власник майна, а також там має бути печатка та підпис представника військового командування, який ухвалив таке рішення. Важливо зазначити, що за законом українцям гарантують компенсацію вартості.

Попередня: у такому разі в акті вказується вартість виплачених коштів. Компенсують 100% ціни. Це роблять у тому випадку, якщо на потреби армії потрібне авто, яке є в українця і яке неможливо оперативно купити та доставити військовим. Це може стосуватися як машини, а й іншого майна.

Оплата після закінчення війни. У такому разі українець може після закінчення воєнного стану написати заяву до органів влади та отримати вартість відчуженого майна протягом п’яти років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!