В Україні скасовують “нульове розмитнення” для авто – законопроект

0
1310
Українці надто активно кинулися приганяти авто з Європи до України.

Закон, який дозволяє ввозити в Україну автомобілі без сплати податків, був прийнятий менше місяця тому, але вже зараз депутати заговорили про те, щоб його скасувати. Головною причиною такого рішення стали величезні черги на кордонах з Україною, у тому числі з розкішних автомобілів, які наші громадяни завозять до країни у воєнний час.

Так, Данило Гетьманцев днями зареєстрував у ВР законопроект від 24.04.2022 року “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків та зборів у період військового, надзвичайного стану”. Серед іншого, закон містить норми, які повністю скасовують пільгове розмитнення автомобілів. 

Таким чином, одразу після ухвалення законопроекту у Верховній Раді, підпису президента та публікації документа, нульове розмитнення в Україні буде скасовано. Зазначимо, що для авто вартість розмитнення в Україні коливається від 40 до 100% їх вартості.

Серед проблем депутати також наголошують на чергах на кордоні, через які в Україну не могли доставити гуманітарку, а також ввезення надто дорогих авто, що не виправдано в умовах війни.

Наразі законопроект тільки представлений в український парламент і поки що невідомо чи приймуть його в принципі. У той же час, навіть у разі ухвалення даного законопроекту за основу та в цілому, на це може піти від кількох днів до кількох місяців. Таким чином, неможливо точно сказати, коли в Україні перестане діяти нульове розмитнення. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!