У російського автопрому нова проблема: дефіцит лакофарбових матеріалів

0
752

Новий пакет санкцій, який готує Європейський Союз щодо Російської Федерації, стане черговим випробуванням для автомобільної промисловості країни-агресора. Зокрема, у країні виникне дефіцит лакофарбових матеріалів, якими покривають кузови автомобілів.

Під дію нових санкцій потрапляють європейські фарби та пігменти, які покривали близько половини потреби Росії у цих матеріалах. Замінити ці товари на російські аналоги буде досить складно. Річ у тім, що устаткування автомобільних заводах налаштовано працювати з конкретним постачальником витратного матеріалу (фарби).

Наприклад, найбільший у Росії постачальник лакофарбових матеріалів для автомобілів компанія «Хеліос Рус» отримує частину компонентів із Європи. Лакофарбові матеріали європейського виробництва використовує КамАЗ.

У список санкцій потрапила також сировина для локального виробництва ЛКМ в РФ. Як буде проведено імпортозаміщення, поки що невідомо.

У 2019 році найбільше лакофарбових матеріалів на світовий ринок постачали такі країни як Німеччина, Польща, Фінляндія та Корея.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!