Коли відкриють Житомирську трасу – названо дату

0
1532

Повноцінне відкриття дороги призначено на початок наступного тижня – 18 квітня.

Голова Міністерства інфраструктури України пообіцяв, що вже найближчим часом рух трасою М-06 буде відновлено. Наразі ж йдуть активні роботи з очищення окремих ділянок траси Київ-Житомир.

На даний момент на дорозі є залишки техніки та снарядів, а деякі ракети зовсім не здетонували, тому очищення проводять за допомогою саперів. Щоб не наражати людей на небезпеку, відрізок з 49 по 52 кілометри – закриті мінімум на три дні.

За цей час шляховикам та саперам необхідно відремонтувати та очистити дорожнє полотно поблизу Макарова. При цьому міністр інфраструктури Олександр Кубарков висловив упевненість, що трасу відкриють для проїзду вже цієї неділі – 17 квітня.

“У нас такий підхід: там, де перебиті мости, де ми можемо щось зробити примітивними, але швидкими рішеннями – ми це намагаємося робити. Наприклад, був міст, який мав шість смуг: три в один бік, три в інший. Ми робимо поряд насип, труби закладаємо, щоб проходила вода, це якась споруда, яка витримає невелике навантаження – легкові автомобілі, автомобілі 4-5 т, невеликі вантажівки для постачання гуманітарної допомоги, будівельних матеріалів. Але це не для фур”, – наголосив міністр в інтерв’ю одному із українських видань.

Так, на будівництво тимчасових переправ потрібно від кількох днів, до кількох тижнів, а паралельно із цим шляховики відновлюють постійні мости.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!