Головна Новини Розмитнення автомобілів: які правила діють в Україні під час воєнного стану

Розмитнення автомобілів: які правила діють в Україні під час воєнного стану

0
569

У зв’язку з військовими діями на території України Рада внесла зміни до чинного Податкового кодексу. Вони набрали чинності з 1 квітня і діятимуть до закінчення військового стану. Зокрема, це торкнулося розмитнення автомобілів, пише ZN.ua.

Які зміни вносили до процедури розмитнення

Спочатку було дозволено безперешкодно ввозити в Україну автомобілі, призначені для військових цілей та гуманітарної допомоги. Але згодом виявили, що цих заходів недостатньо.

У березні ввезення машин прирівняли до гуманітарної допомоги, що спростило процедуру. Пізніше дозволили всім громадянам не сплачувати належні збори одразу. Тобто, для ввезення авто потрібно просто заповнити документи.

Але й ці зміни здалися владі недостатніми. Тож з 1 квітня почали працювати абсолютно нові правила. Тепер ввозити машини можна без сплати акцизного збору, мита та ПДВ.

Фактично зараз можна безкоштовно ввозити в країну транспортні засоби декількох типів;

– легкові та вантажні авто;
– Машини, призначені для перевезення 10 і більше пасажирів;
– Мотоцикли;
– Причепи та напівпричепи.

Нюанси спрощеної процедури ввезення автомобілів

Спрощена процедура має на увазі і прискорене оформлення документів. Весь процес займає трохи більше години.

Не слід забувати, що відсутність оплати за розмитнення не означає, що процедура буде повністю безкоштовною. Оплату до Пенсійного Фонду за реєстрацію, бланк свідоцтва та номер ніхто не скасовував. Таким чином потрібно буде заплатити загалом 440 гривень та 3-5% від загальної вартості авто.

Пригін машини не є поважною причиною для перетину кордону військовозобов’язаним чоловіком. Тому довірити процедуру доведеться жінці чи спеціалізованим організаціям.

Російські війська, як і раніше, блокують морське сполучення. Тому розраховувати на пригін авто зі США не варто. Краще звернути увагу на машини із країн Євросоюзу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.