На АЗС знову подорожчав бензин

0
342
Станом на 24 січня, бензин марки А-95 у середньому коштує 30,24 грн за літр.

Вартість цієї категорії палива від початку тижня в середньому зросли на 15 коп, пише “Все АЗС“.

Залежно від АЗС літр А-95 коштує від 27,99 грн до 32,49 грн.

У середньому дизпаливо подорожчало на 21 коп. Тепер коштує 27,95 грн за літр. У мережах ціни коливаються від 25,91 грн до 29,99 грн за літр.

Директор спеціальних проектів науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев наголосив, що подорожчання палива економічно обгрунтоване і відбувається з двох причин.

“Перша – подорожчання палива на кордоні. Це пов’язано з митною вартістю нафтопродуктів, яка становить 80-85% загальної ціни нафтопродуктів, які завозяться в країну. Друга причина – здешевлення гривні. Якщо підсумувати ефект від першої і другої причин, то виходимо на зростання вартості бензину і дизпалива в середньому на 1 гривню 40 копійок”, – каже він.

Голова спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук вважає, що бойкот АЗС не буде ефективним. За його словами, люди все одно купуватимуть бензин. Ефективніше було б домовитися і два дні на тиждень користуватися громадським транспортом, а не власною машиною. Тоді дійсно може знизитися споживання енергоресурсів, але не ціна бензину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!