У Росії закривається завод Opel та Peugeot

0
404

Автомобільний альянс Stellantis, утворений у 2021 році злиттям Fiat Chrysler Automobiles та Groupe PSA, оголосив про зупинку виробництва автомобілів Opel та Peugeot у Росії. Як повідомило агентство Reuters з посиланням на главу Stellantis Карлоса Тавареса, завод «ПСМА Рус» у Калузькій області буде закрито найближчим часом, але про повне згортання виробництва та продаж підприємства поки що не йдеться. За словами Траверса, альянс зосереджений на виконання плану, а не на великих угодах зі злиттям та поглинанням, хоча раніше говорив про можливе перенесення виробництва з Росії.

Співробітники заводу вже повідомлені про простій, який триватиме щонайменше до кінця квітня. Робітникам зупиненого конвеєра компанія має намір виплатити 2/3 заробітної плати. Офісні службовці у квітні працюватимуть лише дев’ять днів.

Альянс Stellantis має 70% заводу «ПСМА Рус», решта 30% належать Mitsubishi. На підприємстві налагоджено повний цикл складання седанів Peugeot 408 та Citroen C4, а також цілого ряду комерційних моделей Peugeot (Traveller, Expert, Partner), Opel (Combo, Zafira, Vivaro) та Citroen (SpaceTourer, Jumpy, Berlingo). У середині березня альянс зупинив експорт продукції калузького заводу та постачання автомобілів своїх марок на російський ринок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!