Водіям розповіли, як самостійно провести ТО автомобіля та заощадити гроші

0
786

Експерти дали базові поради щодо техобслуговування автомобілів, які допоможуть вирішити поточні проблеми з машиною у воєнний час.

Почнемо з найпростішого – ТО автомобіля. У заміні фільтрів та олії немає нічого складно і з цим завданням упоратися навіть недосвідчений автомобіліст, прочитавши поради в Інтернеті щодо конкретної моделі.

Автолюбителі можуть самостійно перевірити рівень усіх рідин (антифриз, гальмівна рідина, рідина підсилювача керма, рівень олії). Якщо є відхилення, перевірте всі трубопроводи та агрегати з-під капота та знизу машини на наявність потік.

Перевірити фари можна самостійно. Нехай хтось за кермом по команді вмикає фари, стоп-сигнали, поворотники, задній хід, а вам залишається уважно стежити за працездатністю всіх лампочок.

Що ж до ходової, то тут потрібно перевірити чи немає надривів на гумових шарнірах та пиляках. Якщо вони є – треба замінити їх. Перевірте, чи є пошкодження на шинах. На амортизаторах допускається лише невелике запотівання. Гальмівні колодки дискових гальм повинні мати запас фрикційного шару щонайменше 4-5 мм.

Також не забувайте перевіряти працездатність обладнання автомобіля: педалі, кермо, селектор трансмісії, перемикачі електроустаткування. Воно має працювати справно, без скрипу та заїдань.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!