У Росії перестали видавати кредити на авто – що відомо

0
58

Найближчим часом, жодних позитивних зрушень на автомобільному ринку РФ не передбачається.

Російський автомобільний ринок продовжує повільно, але впевнено йти на дно. З недавніх пір у РФ перестали видавати кредити на автомобілі. Головною причиною такого рішення стало різке підвищення цін на авто та комплектуючі до них.

Місцеві ЗМІ також повідомляють, що через підвищення ставок за кредитом банки почали серйозно сумніватися в тому, що їхні клієнти здатні виплачувати ті суми, які вони взяли в банку раніше. За першу половину березня, а саме з 1 по 15 число у банках схвалили лише 10% кредитів.

Щоб розуміти трагічність ситуації, варто зазначити, що навіть у квітні 2020 року, коли у всьому світі вирувала епідемія коронавірусу, російські банки схвалювали приблизно 26% заявок. На тлі всіх подій самі росіяни стали менше звертатися за автокредитами.

Вся справа в тому, що з одного боку в країні різко впала купівельна спроможність, а з іншого в автосалонах практично нема чого купувати, а ті машини, що залишилися, коштують якихось божевільних грошей. 

Наразі експерти одностайні у своїй думці – передумов для відновлення російського ринку немає і надалі ситуація лише погіршуватиметься.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!