Ціни на авто в РФ різко зросли: експерт прогнозує промислову катастрофу

0
1976

Виробництво автомобілів у Росії зіткнулося з труднощами, оскільки галузь неспроможна працювати без використання імпортних деталей. До того ж, майже всі популярні бренди зупиняють роботу в РФ.

Санкції з боку США та Євросоюзу проти РФ сильно “вдарять” по ринку автомобілів. Виробництво вже стикається з труднощами через відсутність імпортних деталей, а готові машини різко подорожчали та продовжують підвищуватися в ціні. Про це повідомляє голова податкового та фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.

“Першими жертвами санкцій серед економічних секторів стануть автоскладальне виробництво та авіація. Авто, що залишилися в країні, різко дорожчають і дорожчатимуть, ринок різко скоротиться”, – заявив нардеп.

США забороняють постачання долара до Росії

Він підкреслив, що Росія “в суворих економічних реаліях” має намір націоналізувати всі заводи автовиробників, що пішли зі свого ринку. Це дозволить поки що не звільняти працевлаштованих громадян. При цьому експерти впевнені, що робітників триматимуть на “тарифі” без фактичної зайнятості.

“Роботи самої по собі бути вже не може тому, що, кажучи простою мовою, збирати автомобілі нема з чого, та й не для кого. Важливо відзначити, що на заводах тих компаній, хто ще не встиг піти, зіткнуться з аналогічною скрутою, пов’язаною з відсутністю комплектуючих”, – вважає Гетьманцев.

Загалом у країні може бути виробництва без використання імпортних деталей за умов відсутності міжнародного співробітництва через санкцій. Гетьманців прогнозує, що “промислова катастрофа” в РФ почнеться через короткий час.

У Росії зафіксували рекордне зростання цін на нерухомість

Нагадаємо, що з моменту вторгнення Росії в Україну про свій вихід із ринку країни-агресора заявили більшість автомобільних брендів. Постачання, за даними “За кермом”, припинили Toyota, Audi, Volkswagen, Volvo, BMW, Mercedes-Benz, Skoda, Honda, Mazda, Lexus, Porsche, Lamborghini, Bentley та інші виробники.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!