Росіяни не зможуть відремонтувати авто через санкції та війну в Україні

0
1014

РФ загрожує дефіцит запчастин Незабаром запчастини до авто в Росії стануть великим дефіцитом. Справа в тому, що ринок країни-агресора залишають не лише провідні світові автоконцерни, а й виробники автозапчастин.

З кінця минулого тижня свою продукцію в РФ перестав постачати найбільший виробник автокомпонентів Bosch, а за ним було ще кілька відомих компаній. Після цього ціни на автозапчастини у Росії зросли в 1,5-2 рази.

Але це тільки початок: оскільки запасів на складах вистачить лише на 1-2 тижні, це означає, що вже в березні країна-агресор відчує гостру нестачу автозапчастин. Ремонт авто в РФ перетвориться на справжній челендж – прямий як на Кубі часів Фіделя Кастро.

Причому найдефіцитнішими стануть найпростіші розхідники – масляні та повітряні фільтри, гальмівні колодки та диски, дрібні деталі підвіски. Вони переважно імпортні, адже виробництво автозапчастин не налагодили навіть для авто іноземних брендів, що збираються в РФ. Мало того, навіть Лада не забезпечена російськими комплектуючими на 100%.

«Якщо нам закриють постачання автокомпонентів, то авторинок зупиниться. Адже машини потрібно постійно обслуговувати. Деякі країни можуть почати нарощувати постачання, щоб зайти в цей сектор, наприклад, Китай. Але на те, щоб налаштувати номенклатуру та постачання піде дуже багато часу. Оперативно закрити всі необхідні обсяги вони не зможуть» , – заявив директор Асоціації дистриб’юторів автомобільних комплектуючих Олексій Певхенен.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!