Українці захопили один із найсучасніших бронеавтомобілів РФ (фото)

Тайфун-К на основі КамАЗу прийняли на озброєння лише у 2015 році.

0
2820

У ході боїв між силами ЗСУ та російськими окупантами був знешкоджений і захоплений один із найпередовіших і захищених автомобілів армії РФ. Йдеться про бронеавтомобілі КамАЗ-63968 (6х6), який також відомий під ім’ям “Тайфун-К”.

Фотографії чергового трофею українських військових опублікував Dylan Malyasov на своїй сторінці у Facebook.

Судячи з фото, автомобіль має пробиті колеса та кульові отвори на лобовому склі. В іншому ж, автомобіль збереглося в хорошому стані. Ця бронемашина знаходиться на озброєнні армії Росії з 2015 року.

Автомобіль має довжину в 8,99 м, а також повну масу 24 т. Автомобіль вміщує три особи екіпажу та 14 осіб десанту. Машина повинна мати 4-ий клас захисту за STANAG 4569. Крім цього автомобіль відноситься до класу MRAP, а це означає, що він має протимінний захист від підриву 8 кг у тротиловому еквіваленті. Під капотом стоїть 450-сильний турбодизель ЯМЗ-5367 із витратою палива 80 л на 100 км.

На окрему подяку заслуговують українські війни, які незважаючи ні на що змогли вивести цю махину з ладу і довести, що “непереможна російська армія” з “аналоговнетною” технікою – це лише міф.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!