Новини

Звідки українці завозять найдорожчі та найдешевші автомобілі

Share

2021 року українці витратили понад 122 млрд грн на легковики з-за кордону. Більшість авто були уживаними, тому реально витрачена сума може бути ще більшою. Портал Finance.ua дізнався від експертів Інституту досліджень авторинку, які країни заробили на продажі машин українцям найбільше.

Коли найчастіше привозили машини? 

Минулого року 84% всіх легкових авто, що імпортувалися, були уживаними. Нових імпортували 107,9 тисяч, що становить 16% від загальної кількості. Уживані автомобілі найактивніше привозили у березні, травні та червні, а старі — у жовтні, листопаді та липні, коли був пік «легалізації» так званих «єврономірів».

Проте фінансова динаміка суттєво відрізняється від кількісної. Найбільше грошей на машини з-за кордону українці витратили в березні — 11,8 млрд грн. Активніше за інші періоди витрачали кошти також у проміжку з квітня по липень. Загалом у 2021 році українці витратили 58,1 млрд грн на нові автомобілі з-за кордону та 60,9 — на уживані.

Які країни найбільше заробили на продажі нових авто українцям:

  • рейтинг країн, які найбільше заробили на продажі нових легковиків, очолює Туреччина. На автомобілі, експортовані з цієї країни, українці витратили 8 мільярдів гривень;
  • на втором месте — Польша (7 млрд грн);
  • а третє місце посіла Угорщина (5,2 млрд. грн.).

Варто зауважити, що 25 тисяч авто (вартістю 14,2 млрд грн) мають країну експорту в митній статистиці.
На експорті б/в авто найбільше заробили США — у 2021 році українці купили там б/у авто на 32,3 млрд грн. Друга у рейтингу Польща, з якої українці привезли легковиків із пробігом на 7,4 млрд грн. На третьому місці опинилася Німеччина з показником 4,7 млрд грн.

Звідки приганяли найдешевші та найдорожчі авто? Найдорожчими новими легковиками в 2021 виявилися машини, експортовані з Великобританії. Їхня середня митна вартість зафіксована на рівні 2,93 млн грн. Дорогими також були машини, що були привезені з Німеччини (середня вартість — 2 млн грн) та Італії (1,77 млн ​​грн).

Найдешевшими новими машинами, імпортованими в Україну минулого року, стали легковики, які привезли з Мексики (189 тис. грн), Узбекистану (233 тис. грн) та Індії (277 тис. грн).

Кредитні картки для водіїв

Вживані авто з найвищою середньою митною вартістю експортували з Китаю (507 тис. грн). Другий у переліку Кувейт із середньою митною вартістю легкових автомобілів на рівні 435 тис. грн, а третя — Росія (середня вартість 403 тис. грн). До речі, імпорт автомобілів, що відбуваються (тобто виготовлені) з РФ, заборонено з 2019 року. А ось машини, виготовлені в інших країнах, можна ввозити, навіть якщо їх експортують з Росії.

За статистикою Держмитслужби, таких у 2021 році було 81.

Найдешевші уживані легковики опинилися у Панамі (середня митна вартість 33,7 тис. грн), Словенії (41,5 тис. грн) та Фінляндії (42,7 тис. грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024