130 камер і 19 порталів: в Україні з’явилася найрозумніша автодорога

На автомобільній трасі Київ-Бориспіль почала функціонувати нова система керування трафіком.

Час читання: < 1 хв.
0
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Facebook Служби автомобільних доріг Київської області.
За дорожньою ситуацією на 17-кілометровій ділянці траси М-03 стежать понад 130 камер та 19 інформаційних порталів. Система, яку реалізували на цій ділянці, стала першою в Україні з таким набором функцій.
Дана система проходила тестування протягом місяця. Вздовж траси встановлені інформаційні табло, на яких вказується інформація про допустиму швидкість руху, стан автошляхів, температуру повітря тощо.
На трасі для контролю та моніторингу дорожньої обстановки використовується система Invipo. З її допомогою оператори контролюють та керують елементами дорожньої інфраструктури.
Щодня автотрасою Київ-Бориспіль проїжджають близько 85 тисяч машин. 
Нагадаємо, у Харкові планують встановити динамічні дорожні знаки на світлофорах . Нові дорожні знаки показуватимуть оптимальну швидкість руху, щоб автомобілі потрапляли у “зелену хвилю” світлофорів.
Тобто автомобілі гарантовано зможуть проїжджати перехрестя на “зелений” сигнал світлофора. 
Залежно від часу доби рекомендована швидкість змінюватиметься. Контролюватимуть об’єкти з диспетчерського центру, який працює на базі КП “Міськелектротранссервіс” вже понад 6 років. Наразі фахівці працюють на розрахунках та обирають магістралі для встановлення таких знаків.
Також фахівці планують розробляти все нові та нові програми, що дозволяють моделювати та прогнозувати рух транспорту. І врешті-решт створять інтелектуальну систему управління ситуацією на дорогах міста.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!