Skoda запустила у виробництво Enyaq Coupe iV 2022 року

0
166

Заснована на архітектурі електромобіля MEB, нова модель Skoda з нульовим рівнем викидів запущена у виробництво в Млада-Болеславі. Чеський автовиробник заявляє, що планує випускати понад 120 автомобілів на день на тій же лінії, яка робить більш практичні Enyaq iV та Octavia.

З коефіцієнтом аеродинамічного опору 0,234, Enyaq Coupe iV доступний із запасом ходу до 545 кілометрів у рамках Всесвітньої погодженої процедури випробувань легкових автомобілів. WLTP досить щедрий, але це найкращий спосіб оцінки ефективності використання палива, ніж попередній стандарт NEDC.

Володіючи багажником об’ємом 570 літрів, модель у стилі крос-купе також може похвалитися стандартним панорамним скляним дахом, який вважається найбільшим у портфоліо Skoda . Чеський виробник також зазначає, що вона тонша за звичайний дах, що дає пасажирам трохи більше простору над головою.

По суті, це рідний брат електричного купеподібного позашляховика Volkswagen ID.5 , хоча цей варіант Enyaq не можна назвати доступним, особливо для Skoda . Тільки версія RS в даний час доступна для замовлення за ціною від 1559900 чеських крон будинку, що становить 63685 євро.

У стандартній комплектації Enyaq Coupe RS iV має передню решітку Crystal Face з більш ніж 100 світлодіодами, які створюють сліпучу смугу між фарами. Начебто водіння в нічний час недостатньо стомлююче для очей, ці радіаторні решітки виглядають трохи цікаво для компанії, яка зробила собі ім’я завдяки хорошому співвідношенню ціни і якості і дуже розумному дизайну.

Enyaq Coupe RS iV , по суті, є оновленим Enyaq Coupe iV 80 з двома двигунами і максимальною потужністю 295 кінських сил і 460 Нм крутного моменту. Максимальна швидкість моделі обмежена 180 кілометрами на годину, що абсолютно нормально для компактного позашляховика.

«Минулого року ми виробили 50 000 одиниць Skoda Enyaq iV. Тепер ми виходимо на новий рівень, запускаючи виробництво нового Skoda Enyaq Coupe iV», – заявив Міхаель Оельєклаус, член правління з виробництва та логістики виробника Volkswagen з Млада-Болеслава.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!