Експерти розповіли, що буде з цінами на бензин та дизель у лютому

0
9852

У січні 2022 року вартість палива в Україні зросла на 2,5-3грн/л. На думку експертів, у лютому ситуація не зміниться, і паливний ринок країни збереже тенденцію до подорожчання.

Голова «Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн вважає, що цього місяця ціна бензину в Україні зросте на 1,5грн/л., а ДП – на 0,8грн/л. Якщо прогноз здійсниться, то за 2 місяці 2022 року ціни на пальне в нашій країні зростуть на 4грн/л.

Серед причин подорожчання експерт відзначає побоювання з приводу обмеження або зупинки поставок нафти з Російської Федерації, а також підвищення котирувань на нафту і зростання курсу валют.

Директор науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев вважає, що підвищенню вартості палива в Україні сприяє зростання цін на кордоні – 14-15% та послаблення курсу гривні до євро – приблизно на 1,5грн. Експерти також прогнозують продовження збільшення вартості палива в Україні.

Говорячи про ціни на автогаз, думки експертів сходяться на тому, що його вартість істотно не зміниться і залишиться приблизно на рівні показників січня.

Джерело:  auto.today.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!