Головна Новини В Україні хочуть змінити правила дорожнього руху: відомі деталі

В Україні хочуть змінити правила дорожнього руху: відомі деталі

0
106

Аварійність і смертність на дорогах України залишається гострою проблемою, переважно через низький рівень безпеки доріг, це призводить до величезних фізичних та моральних страждань суспільства, економічних втрат через травмування та загибель працездатного населення.

Про це повідомив Юрій Корявченков, народний депутат Верховної Ради України IX скликання, Голова підкомітету з питань автомобільних доріг та шляхового господарства, передає ТСН .

«Науково доведено, що 95% ДТП можна запобігти. Тобто всі дорожні аварії не є стихійним лихом, вони піддаються науковому аналізу, який може виявити саме причини, фактори та обставини як кожного окремого випадку ДТП, так і великих аварій, на рівні міста, області чи країни», — зазначив депутат.

Він вважає, що державна політика України з безпеки дорожнього руху її нинішнього стану потребує реформування, як мінімум у трьох фундаментальних напрямках:

  • Поліпшити виконання зобов’язань держави перед суспільством у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема щодо безпечних доріг, безпечних транспортних засобів, безпечної поведінки водіїв та пасажирів, а також у сфері надання екстреної медичної допомоги при ДТП.
  • Поліпшити державну систему управління, виконання та контролю, у ній мають бути інституційна відповідальність та координація дій різних органів.
  • Аналіз існуючих та осучаснення пріоритетів державних цілей та дій у сфері безпеки дорожнього руху, запровадження системи моніторингу та оцінки ефективності певних заходів.

Наразі Комітет з транспорту та інфраструктури працює над удосконаленням українського законодавства як у сфері безпеки, так і у сфері електричного персонального транспорту. Наприклад, рекомендує Верховній Раді України повернути законопроекти щодо законодавчого нормування дорожнього руху електросамокатів, сигвеїв, сегвілів, гіроскутерів, а також закріплення прав, обов’язків та відповідальності осіб, які ними управляють, на доопрацювання (використовувати технічно справні транспортні засоби, не перевозити пасажирів, встановити розміри штрафів) і т.п.).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.