Tesla Model Y в 2022 році може стати електромобілем, що найбільше продається

0
82

Цього року сегмент гібридних та повністю електричних машин може зрости в 1,5 рази до 10 млн проданих екземплярів. Причому титул електрокара, що найбільше продається у світі, може дістатися батарейному паркетнику Tesla Model Y.

За прогнозами експертів BloombergNEF, якщо фабрики Tesla у Берліні та Техасі запустять серійний випуск Tesla Model Y, то 2022-го марка зможе запропонувати клієнтам понад 800 000 цих електрокросоверів. Причому електрокари, за оцінками аналітиків, зможуть зайняти все першу п’ятірку в рейтингу автомобілів, що найбільше продаються у світі.

Також BloombergNEF підрахували, що у 2020-му власників знайшли 3,2 млн машин з електрифікованими трансмісіями. 2021-го ця цифра зросла вдвічі – до
6,6 млн екземплярів.

За підсумками цього року продажі гібридів і електрокарів можуть подолати позначку 10 млн машин. Причому близько трьох чвертей цієї цифри належатимуть автомобілям з повністю електричними силовими установками.

Найбільшим ринком за кількістю угод із електрокарами залишиться Китай. На друге місце вийде Європа, а бронза опиниться біля північноамериканського ринку.
Також у 2022-му продовжить активно розвиватися зарядна інфраструктура: до кінця року кількість зарядних станцій у всьому світі має зрости з 1,8 до 2,7 млн ​​штук. Виробництво АКБ теж наростить, щоправда, початкові плани може змінити дефіцит сировини та зростання цін на матеріали для батарей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!