Чи зможуть пройти обов’язковий техогляд в Україні автомобілі старше 15 років

0
102

У другій половині цього року в Україні повернеться обов’язковий техогляд. Однак, чи зможуть його пройти старі автомобілі, досі незрозуміло.

У законопроекті зазначено, що пройти техогляд не зможуть автомобілі, які побували у серйозній ДТП. Таких машин у країні досить багато. Також у зоні ризику знаходяться автомобілі із зміненою конструкцією, якщо це не було оформлено офіційно.

У Мережі активно обговорюють можливість того, що далеко не всі машини в Україні зможуть пройти техогляд. Багато українців обурені фейком про те, що документи про успішне проходження не отримають власники машин старше 15 років.

Якщо пошкоджені транспортні засоби не варто допускати до експлуатації, то старі машини можуть бути в хорошому стані ще багато років. Також варто зазначити, що в самому законопроекті немає згадки про те, що автомобілі, старші 15 років, у жодному разі не зможуть пройти технічну перевірку.

Вказано лише про машини з пошкодженням або вирізаним каталізатором. Чутка ж виникла через те, що такими екземплярами якраз і є найчастіше старі авто, а саме євробляхи, битки зі США та радянські машини.

Автомобілі повинні перевіряти через 4 роки після реєстрації, а потім кожні 2 роки. Також техогляд зобов’язані проходити нові власники машин протягом 10 днів після перереєстрації на своє ім’я або після ДТП.

Якщо машина не пройде техогляд у встановлені терміни або якщо її помітять з простроченим техоглядом, то на водія чекає штраф у розмірі 1700 грн. Повторне порушення загрожує позбавленням прав водія.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!