В Україні водіїв карають за спілкування з поліцією: як не «нарватися» на штраф

0
278

В Україні досить часто водії поводяться неналежним чином. Так, у конфліктних ситуаціях з поліцією, багато водіїв переходять на особи та ображають співробітників правоохоронних органів.

Про один із таких інцидентів на дорозі розповів «Дорожній Адвокат», повідомляє Bigmir .

Все почалося з того, що поліція зупинила водія та попросила пред’явити документи на право керування. Водій вважав це недоречним та почав ображати співробітників поліції нецензурними словами.

Співробітники поліції попросили водія припинити, але це прохання проігнорував. Внаслідок перепалки на водія склали протокол за статтею 185 КУпАП та передали до суду.

Ця стаття передбачає одну з наступних санкцій :

  • штраф від 136 грн. до 255 грн.;
  • громадські роботи від 40 до 60 годин;
  • виправні роботи терміном від одного до двох місяців;
  • адміністративний арешт терміном до 15 діб.

Водій наполягав, що речі, які він робив під час спілкування з поліцією, ніяк не пов’язані зі злісною непокорою, про яку йдеться у статті 185 КУпАП. Розглянувши всі матеріали справи, суд з’ясував, що стаття 28 Конституції України закріплює право кожного на повагу до її гідності, це право людини є рівнозначним обов’язки поважати інших.

За підсумком засідання, суд дійшов висновку, що вимога поліцейського зупинити автомобіль була правомірною, а також поліцейський спочатку попросив зупинити лайку і лише після цього оштрафував водія.

Таким чином, водія визнали винним за статтею 185 КУпАП та наклали мінімальний штраф у розмірі 136 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!