Новини

Які автомобілі горять частіше – бензинові чи електричні? Результати дослідження

Share

Інформаційна онлайн-платформа про автострахування AutuinsuranceEZ провела дослідження, згідно з результатами якого електромобілі менш схильні до займання, ніж автомобілі з ДВЗ.

Під час дослідження з’ясувалося, що найбільше випадків спалаху припадає на гібридні моделі: майже 3,5 тисячі випадків на сто тисяч проданих машин. На другому місці транспорт на бензині — 1,5 тисяч випадків на сто тисяч. Найменше проблем з електрокарами — лише 25 спалахів на сто тисяч машин.

Загалом зафіксовано близько 16 тисяч загорянь гібридів, майже 200 тисяч інцидентів із бензиновими машинами та лише 52 випадки з електрокарами. У даному випадку, втім, така суттєва різниця в цифрах може бути пов’язана не тільки з потенційною можливістю спалаху різних типів автомобілів, але й з їхньою кількістю на дорогах.

Ба більше, дослідники спробували краще розібратися у причинах загоряння. Усі випадки автопожеж, пов’язані з гібридними моделями та електрокарами, стосувалися проблем з акумуляторами. Інша картина з автомобілями на бензині: у запаленні були винні витоки палива, короткі замикання або антиблокувальні гальмівні системи.

Втім, незважаючи на те, що електромобілі статистично менш схильні до займання, з їх горінням складніше впоратися: більшість пожежників ще не навчилися працювати з подібними випадками. Літій-іонні акумулятори складно витягти з автомобіля, до того ж, вони можуть палати годинами, причому інтенсивно. Високий і ризик повторного займання після гасіння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Mitsubishi готує нове покоління культового мінівену Delica (D:6)

У гамі Mitsubishi компактний мінівен Delica існує з далекого 1968 року. З того часу автомобіль…

17.05.2024

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024