Головна Новини Українських водіїв попередили про нову нагоду для позбавлення прав

Українських водіїв попередили про нову нагоду для позбавлення прав

0
759

Останнім часом в українському уряді серйозно зайнялися тим, щоб зробити українські дороги безпечнішими, у зв’язку з чим на регулярній основі затверджуються нові правила дорожнього руху та штрафи для водіїв. Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроект №6502, який запроваджує нову систему для водіїв.

Про це свідчить інформація з офіційного порталу парламенту, повідомляє Hyser .

Так, законопроектом №6502 буде запроваджено нову систему штрафних балів для водіїв, за якою у випадку, якщо автомобіліст збере 12 штрафних балів, то йому доведеться передавати всі іспити або взагалі позбутися водійських прав. Таким чином, депутати хочуть покращити рівень профілактики правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, а також суворо карати тих водіїв, які допускають систематичні порушення правил дорожнього руху.

Документом із КУпАП будуть виключені норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладаються на водіїв за порушення правил дорожнього руху, які були зафіксовані в автоматичному режимі.

Порушення ПДР оцінюватимуться від одного до п’яти штрафних балів. Так, наприклад, 1 бал даватиметься за непристебнутий ремінь чи перевезення маленьких дітей без автокрісла. 2 бали даватимуться за перевищення швидкісного ліміту на 20 км/год, порушення правил проїзду перехресть, обгони, зупинку громадського транспорту, не дотримання дистанції або використання смартфона під час руху.

3 бали даватимуться водіям, які порушують правила руху та зупинці в смузі громадського транспорту, перевищення швидкісного ліміту на 50 км/год, тим, хто не поступається проїздом швидким, пожежним або поліцейським машинам, а також тим, хто перевищує кількість пасажирів у маршрутному транспорті .

Найбільша кількість – 5 балів, видаватиметься тим, хто перевищує швидкісне обмеження більш ніж на 50 км/год, створює аварійні ситуації або залишає місце ДТП. Варто зазначити, що одночасно з балами на порушників накладатимуться і штрафи. Штрафні бали анулюватимуться через рік після їх нарахування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.