Українцям допоможуть купувати електромобілі: що вигадала влада

0
1552

Українців стимулюватимуть купувати електромобілі. Невдовзі запрацює програма субсидування відсоткової ставки лізингу електрокарів.

Про такі плани розповіли в Офісі Президента, інформує Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що дану програму мають запустити наприкінці першого – на початку другого кварталу поточного року. У цьому плані будуть керуватися досвідом європейських країн.

У Німеччині, Франції, Італії 70% купівлі авто – це лізинг вартістю 0,5-1,5%. У нас 12%, 15%, 17%. За чотири роки людина сплачує вартість автомобіля двічі“, – каже заступник глави ОП Ростислав Шурма.

За його словами, очікується запуск подібної програми з субсидування процентної ставки, однак лише електромобілів, щоб простимулювати “зелену” трансформацію країни.

Примітно, що у планах – допомога громадянам, а не власному виробництву. Однак упродовж двох років програму можуть поширити на виробників, які локалізують виробництво в Україні, зауважив посадовець ОП.

Надсилаємо такий сигнал ринку: якщо хочете утримати свій продукт конкурентоспроможним не лише зараз, а й за два роки – займайтеся локалізацією“, – зазначив Шурма.

Варто додати, що торік реєстрації в Україні нових та вживаних електрокарів збільшилися на 18,9% проти 2020 року – до 8541 одиниць. Проте експерти повідомляли, що такий показник ще продиктований низькою порівняльною базою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!