В Україні стрімко зростають продажі електрокарів: хто в лідерах

В Україні продаж електрокарів за рік зріс на 19%.

0
616

За підсумками 2021 року в Україні продажі нових та вживаних електромобілів зросли на 18,9%, лише трохи поступившись за темпами зростання автомобілям із ДВЗ (21%). Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на прес-службу Федерації автопрому України (ФАУ).

«Рік завершився на позитивній ноті. У грудні кількість реєстрацій за місяць уперше перевищила 900 од., склавши 928 легкових електромобілів – удвічі більше, ніж рік тому, і на 7,7% більше від результату листопада», – йдеться у повідомленні ФАУ.

Усього ж за підсумками минулого року продажі нових та вживаних електромобілів зросли на 18,9% порівняно з 2020-м – до 8541 одиниць. Цікаво, що нових авто припало 14,2% реєстрацій проти 8,9% роком раніше.

Трійка лідерів залишилася незмінною – Nissan, Tesla та Chevrolet, які сумарно утримують 55% ринку. При цьому майже всі бренди наростили продажі – крім Tesla і Kia. Марка Audi збільшила продаж електромобілів у два рази, прорвавшись відразу на сьомий рядок рейтингу. А ось Fiat, який посідав минулого року четверте місце, випав за межі першої десятки.

Бестселером ринку з великим відривом залишається Nissan Leaf із часткою 24,6%, друге місце у Tesla Model 3 (9,7%). На третьому місці розташувався Chevrolet Bolt EV з часткою 8,9% усіх реєстрацій, що змістив з цієї позиції Tesla Model S. Загалом у 2021 році на ринку було представлено 200 електричних моделей від 58 брендів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!