ЗАЗ випускатиме модель Mercedes-Benz

0
196

Запорізький автомобілебудівний завод в 2022 планує випустити першу партію нового автобуса ZAZ A09, створеного на шасі Mercedes-Benz. ЗАЗ у цьому напрямі активно співпрацює з компанією Mercedes-Benz.

На даний момент відомо, що новий автобус ZAZ A09 у 2021 році отримав українську сертифікацію. Тобто, він практично готовий до серійного виробництва. Однак перед цим компанія Mercedes-Benz проведе аудит Запорізького автомобілебудівного заводу, щоб переконатися в дотриманні всіх своїх вимог

Тільки якщо за результатами аудиту німецький автогігант не матиме жодних претензій до українського заводу, у Запоріжжі розпочнеться серійне виробництво автобуса на шасі Mercedes-Benz.

Раніше стало відомо, що ЗАЗ планує найближчими роками значно збільшити виробництво автомобілів. Зокрема, у Запоріжжі розраховують за кілька років щороку випускати по 10 тисяч машин. Нагадаємо, що в Запоріжжі зараз із російських машинокомплектів випускають автомобілі Lada, купе-кросовер Renault Arkana, та дві моделі Kia.

Також Запорізький автомобілебудівний завод планує збільшити виробництво автобусів. Щоправда, конкретних цифр у цьому випадку не називалося.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!