В Україні продовжили пільги на цілий сегмент автомобілів

0
623

1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон, який передбачає продовження звільнення від оподаткування (ПДВ) ввезення та/або постачання транспортних засобів з електричними двигунами. Передбачається, що електрокари в Україні не оподатковуватимуться до 1 січня 2026 року.

Законопроект передбачає і звільнення від ПДВ ввезення та постачання на митній території України нових автомобілів, які укомплектовані ДВЗ із іскровим запаленням, що працюють на стиснутому або зрідженому метані, або біогазі. Цей пункт розповсюджує дію і на нові транспортні засоби, які виробляють в Україні.

До 31 грудня 2035 року від оподаткування в Україні звільняється прибуток компаній, які виробляють електричні двигуни, літій-іонні та літій-полімерні акумулятори, зарядні пристрої для електрокарів, та виробники автомобілів, які укомплектовані двигунами, що працюють на метані та біогазі.

Додамо, що у період із січня по червень 2021 року продаж електричних автомобілів в Україні зріс на 3,5%, порівняно з аналогічним періодом 2020 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!