Купівля вживаного автомобіля в США: як обманюють українців

0
1357

Як відомо, українці часто купують вживані автомобілі із США. Втім, вистачає випадків, коли при покупці такої машини люди потрапляють на гачок шахраїв. Тому фахівці розповіли, які існують методи обману та на що варто звернути увагу, щоб цього не сталося, передає ТСН .

Плюси у придбанні «американця» справді можуть бути суттєвими – новий власник володіє історією автомобіля, має нескручений пробіг, максимальну комплектацію та якісну збірку. Але й тут почастішали випадки несумлінних дій з боку локальних продавців, здатних перетворити радість від покупки на суцільне розчарування та додаткові витрати.

Насамперед, експерти попереджають про ризикованість спонтанних покупок, що ґрунтуються на рекламі «лідерів думок».

Справа в тому, що найчастіше такі блогери не купували машини зі США у рекламуючих компаній або просто отримали фінансову компенсацію за публікацію або «сториз» на своїй сторінці в соцмережі, або використовують наданий екземпляр як засіб тимчасового пересування для піару продавця. Мета такої реклами – переконати користувача в тому, що ціни на автомобілі впали та купити вигідніше саме зараз.

Серед іншого, експерти виділяють і наявність «прихованих» платежів. Часто клієнту озвучують лише аукціонну вартість автомобіля, але не інформують про те, що після приїзду в Україну потрібно заплатити за розмитнення, сертифікацію та інші обов’язкові внески. Тому людина, яка розраховувала вкластися в бюджет $5000 і затвердивши його з менеджером компанії-продавця, в результаті при отриманні машини змушена займати або брати кредит і додатково вкладати ще $2000-3000.

Таким чином, при покупці автомобіля із США на сьогодні мінімальний бюджет – від $7000. Якщо продавцем озвучуються суми менші – швидше за все, йдеться про неліквід із великою кількістю пошкоджень.

Експерти наголошують і на тому, що всі американські автомобілі з аукціонів і так вимагають ремонту в Україні, і його вартість при покупці також потрібно враховувати. Також клієнту слід бути уважним та з документальним оформленням автомобіля. Почастішали випадки, коли компанії-продавці «зав’язують» на собі розмитнення завезених машин, і роблять її не на фіз-, а на юрособу. Через війну з’ясовується, що безпосередньому покупцю машина і належить.

Ще один момент, де відбувається дезінформація з боку недобросовісних продавців – термін. Як запевняють експерти, неможливо привезти автомобіль із США за місяць. Тільки для того, щоб контейнер приплив морем до Одеси потрібно близько 1,5 місяців. Тому в основному слід орієнтуватися щонайменше на два, а якщо це Лос-Анджелес – усі три місяці.

При складанні рахунку на оплату автомобіля експерти рекомендують переконатися, що платіж здійснюватиметься безпосередньо на аукціон або американську логістичну компанію, а не в Європу. Часто від покупця таку інформацію приховують і цей привід забити на сполох.

Є також компанії, які вигадують додаткові страховки під прикриттям того, що вона є «оригінальною американською». Це так зване страхування від пошкоджень під час доставки машини з аукціону до терміналу відправки в Україну. Тут справді є людський фактор, і за підсумком працівник логістичної компанії може допустити будь-яких пошкоджень купленим українцем транспортом. Проте вирішується це питання інакше.

Таким чином, експерти рекомендують ретельніше вивчати діяльність тієї компанії, якій ви плануєте довірити покупку автомобіля в США. Хороший офіс, правильна реклама – це не показники якості послуг. Найбільш безпечним буде вибір за перевіреними особистими рекомендаціями та через надійні джерела.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!