Що водіям заливають замість дизеля на українських АЗС: дослідження

0
23892

З настанням холодів автомобілісти стикаються із серйозним випробуванням – запуск двигуна за мінусових температур. Найбільше проблем мають власники дизельних машин, які на морозі заводяться гірше, ніж бензинові. Важливою є і якість палива, яке залито в бак, коли запускається дизельний агрегат.

Інститут споживчих експертиз провів дослідження та розповів, яке ДП і де краще заливати, щоб дизельний двигун легше запускався взимку. Для дослідження забрали зразки дизеля на популярних в Україні АЗС. Зразки пройшли перевірку на відповідність до норм, передбачених законом України.

Перевірку пройшли зразки таких АЗС: WOG, SOCAR, ОККО, SHELL, KLO, PRIME, ZOG, АВІАС, БРСМ-Нафта, МОТТО, MARSHALL, ULTRA, Neftek, Brent Oil, Схід.

Експерти провели перевірку не лише простого дизеля, а й так званої «преміальної» ДП, яка має покращені характеристики (так заявляють на АЗС).

Результати дослідження розділили на три зони:

  • Зелена – перевищує норми ДСТУ;
  • Синя – відповідає ДСТУ;
  • Червона – не відповідає ДСТУ.

Результати дослідження невтішні. Близько 25% дизеля на українському ринку є «бодягою». Деякі мережі допускають у продаж паливо, показники якого суттєво порушують встановлені законом норми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!