Експерти розповіли, що буде з б/у авто в Україні у 2022 році

0
231

Згідно з прогнозом експертів Інституту досліджень авторинку, у 2022 році в Україну ввезуть близько 100 тисяч нових автомобілів та близько 400-450 тисяч вживаних автомобілів на іноземній реєстрації. При цьому вживані автомобілі з-за кордону можуть подорожчати на 15-20%.

Експерти Інституту досліджень авторинку уточнили, що їхній прогноз ґрунтується на тому факторі, що в нашій країні буде стабільне законодавство.

Найчастіше у 2022 році українці купуватимуть автомобілі у ціновій категорії до 10 тисяч доларів. Українці продовжать купувати насамперед ті моделі, які вони купували раніше. Тобто, як і раніше, українці найчастіше за кордоном купуватимуть Volkswagen Passat, Renault Megane, Volkswagen Golf, Skoda Octavia та Ford Focus (це лідери з ввезення в Україну серед б/у авто).

Експерти не відкидають, що українцям наступного року можуть частіше пропонувати автомобілі з великим пробігом, у поганому стані, з дефектами. Причина – збільшення попиту на вживані автомобілі в Європі, а також збільшення їх вартості.

З цього також випливає, що у 2022 році може збільшитись кількість випадків шахрайства при продажу. Ймовірно, ще частіше скручуватимуть пробіг, приховуватимуть дефекти та історію машин.

Очікується, що у 2022 році частка ввезених в Україну автомобілів з Євросоюзу складе не менше 60%, а зі США – 30-35%. Не виключено, що українці частіше купуватимуть машини в Грузії, Південній Кореї або, наприклад, в ОАЕ.

Але на вторинний автомобільний ринок у нашій країні 2022 року можуть вплинути багато факторів. Наприклад, введення обов’язкового техогляду або заплановане розмитнення машин на іноземних номерах у додатку “Дія”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!