Штрафи за порушення ПДР зникають з “Дії”

0
1436
Штрафи за порушення ПДР можуть зникати з “Дії”. Якщо ж водій-порушник не сплатить протягом 15 календарних днів, то потім сума подвоюється. А далі вже справу у свої руки бере виконавча служба й може накласти арешт на майно або ж заблокувати рахунки водія.

Полтавці отримують штрафи за перевищення швидкості, проте не завжди встигають їх сплатити. Адже ті зникають з бази даних застосунку “Дія”. Так сталося і з татом полтавки Юлії Гончаренко.

“Ми б хотіли його сплатили, але штраф зник й ми не встигли нічого зробити. Ми не знаємо куди можна звернутись з цією проблемою, можливо до поліції звернутись. Півтора місяця цьому штрафу і ми ще нічого не зробили з цим”, – розповіла полтавка Юлія Гончаренко.

Сплатити штраф водій-порушник має протягом 15 календарних днів після отримання постанови.

“Через 15 днів ця сума подвоюється. Після того, коли людина проплачує суму штрафу вказану в постанові за реквізитами в банку, вона має надати копію чека до органу, яким було винесено постанову”, – зазначила речниця патрульної поліції області Наталія Костильова.

Якщо штраф не оплатити, то поліціянти передають інформацію до виконавчої служби.

“Державний виконавець звертає стягнення на кошти, на інше рухоме майно, або на заробітну плату чи пенсію, стипендію та інші доходи боржника. Також під час виконання цих дій державним виконавцем накладається арешт чи майно боржника”, – сказала заступниця начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Валентина Пахар.

Адвокат наголошує, що такі випадки непоодинокі й діяти потрібно швидко, адже рішення виконавчої служби важче оскаржити, аніж штраф. Окрім того, повідомлення про штраф має приходити на юридичну адресу водія-порушника.

“У “Дії” дійсно бувають такі випадки, коли ти можеш не отримати цей штраф, або сплатити й немає повідомлення про цю сплату. Можна використовувати більш дієвий спосіб: якщо ти отримав постанову, або тобі відомо про це, йдеш до банківського відділення й сплачуєш штраф. А якщо ти з нею не згоден, то йдеш до суду й оскаржуєш”, – зазначив автоадвокат Антон Болтік.

У “Дії” говорять, що кожен подібний випадок потрібно розглядати окремо.

“Щоб розв’язати дане питання потрібно звернутись до департаменту патрульної поліції. Вони зможуть допомогти розв’язати дане питання по суті. У них є доступ до внесення змін в цю програму”, – сказала працівниця урядової “гарячої лінії” Олена.

Отримати штраф за перевищення швидкості можна за керування автомобілем на швидкості у понад 70 кілометрів на годину в населеному пункті.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!