Головна Новини Без суду та слідства: в Україні водіїв штрафують на величезні гроші

Без суду та слідства: в Україні водіїв штрафують на величезні гроші

0
120

Укртанбезпека спільно з патрульною поліцією почали активно штрафувати нелегальних перевізників. Про це повідомив голова Всеукраїнського об’єднання пасажирських перевізників Ігор Житинський.

Як нагадує Ua-Independent , з 1 жовтня 2021 року в Україні набули чинності зміни у законодавстві, відповідно до яких за перевезення пасажирів та вантажів без необхідних документів передбачається штраф у розмірі від 17 тис. грн.

«Наразі Укртрансбезпека активно користується правом складати протоколи про адмінпорушення без судового розгляду. Це дієвий важіль боротьби з нелегальними перевізниками, – ділиться своїми міркуваннями експерт.

За його словами, у цьому напрямку спільно працюють екіпажі Нацполіції та Укртрансбезпеки, яким поставлені завдання щодо виявлення та протидії нелегалам. Є вже перші вагомі підсумки.

«Днями волинські правоохоронці затримали та задокументували незаконну діяльність водіїв двох «бусиків». Звертайтеся до цих органів із фактами: де і яким чином «автобусні пірати» забирають пасажирів, фіксуйте марки та номери транспортних засобів за допомогою фото- та відеофіксації», – закликає Ігор Житинський.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.