Суд оштрафував водія за порушення, якого не було – що робити

0
207

Порушення у виконанні службових обов’язків із боку поліцейських та співробітників судової системи створюють багато проблем автомобілістам.

Наприклад, кілька місяців тому в Україні сталася дуже неприємна ситуація. Патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-2101. Під час складання протоколу проти порушника водій назвав ім’я іншої людини. Справа дійшла до суду. Людину, ім’я якої вказали у протоколі, визнали винною та зобов’язали сплатити 17 тисяч гривень штрафу.

Для оскарження ухвали про штраф невинний подав апеляцію. У ході розгляду з’ясувалося, що людина не мала відношення до автомобіля ВАЗ-2101, і до місця проживання, зазначеного в протоколі. Невинного виправдали.

Як не дивно, але водії в Україні можуть отримати величезний штраф навіть за порушення, які вони не робили. На превеликий жаль, заздалегідь передбачити та запобігти подібним інцидентам неможливо. Однак можна заздалегідь дізнатися про накладення штрафу і вчасно оскаржити його. Для цього можна скористатися доступними сервісами, наприклад, е-кабінет водія, або «Штрафи ПДР», або «Штрафи UA».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!