Акумулятори для електромобілів подешевшали на 90% за 10 років

Дослідження показує, що їхня ціна найнижча в Китаї, а найвища - у Європі.

0
100

Експерти Green Car Congress провели дослідження та з’ясували, що, незважаючи на труднощі в автомобільній промисловості, спричинені пандемією коронавірусу, за останні десять років ціни на акумулятори для електромобілів упали майже на 90%.

Якщо у 2010 році вартість кіловат-години літій-іонних акумуляторів становила 1200 доларів, то зараз середня ціна становить 132 долари. У дослідженні зазначається, що така тенденція може найближчим часом зрівняти ціни «зелених» моделей з автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння.

У дослідженні йдеться, що нестача електронних компонентів та інші труднощі, спричинені пандемією COVID-19, не завадили зниженню цін на батареї на 6% лише у 2021 році.

Найнижча ціна на цей основний компонент для електромобілів зараз зафіксована в Китаї – 111 доларів за кіловат/годину. Це не дивно, адже саме в цій країні виробляється найбільше електромобілів. Ціни на акумулятори в США на 40% вищі, а в Європі – на 60% вищі.

Тенденція зниження пов’язана зі збільшенням обсягів виробництва. Адже як тільки товар стає популярним, його ціна суттєво знижується. Однак не виключена можливість періодичного подорожчання акумуляторів, оскільки для їх виробництва потрібні рідкісні метали та мінерали, цінність яких постійно зростає. Крім того, їм потрібна технологія вторинної переробки, яка також вартує грошей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!