Експерти назвали головні помилки при керуванні автомобілем

0
476

Експерти британського видання “What Car?” розповіли про головні помилки при керуванні автомобілем. За словами фахівців, багато водіїв навіть не підозрюють, що їздять неправильно, нехтуючи важливими правилами.

Першою поширеною помилкою є використання ручного гальма на автомобілях з АКП. В автоматичній трансмісії є власна система зупинки, що активується як Park. Перемикатися на нього обов’язково під час стоянки, так як ручне гальмо може не утримати автомобіль на місці під час паркування на схилі.

Багато водіїв рідко перевіряють тиск у шинах. Також потрібно періодично оглядати колеса на предмет безпеки протекторів, особливо при активній їзді. Перед тим, як почати рух, краще перевірити шини, щоб унеможливити розрив камери в дорозі.

Ще однією поширеною помилкою є неправильне використання рециркуляції повітря. Її варто періодично вимикати, якщо машина їде поруч з іншим транспортним засобом. Якщо залишити опцію активованою, то салон почнуть потрапляти вихлопні гази.

Фахівці також порадили відмовитись від прослуховування музики в машині на великій гучності. Через неї водій може не почути сигнал від іншого транспортного засобу або не помітити, як у роботі двигуна відбулися зміни. Ще одна рекомендація стосується правил їзди.

Багато водіїв воліють впритул під’їжджати до інших машин у пробках, хоча це небезпечно. При початку руху помилково можна включити неправильну передачу, через що транспортний засіб смикнеться вперед і вдарить автомобіль, що стоїть попереду.

Важливо постійно користуватися дзеркалами заднього виду та правильно сидіти за кермом. В іншому випадку можна не помітити перешкоду в «сліпій зоні», що призведе до зіткнення або іншої ДТП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!