В Україні більше не буде дешевих автомобілів: причини

0
1667

Останнім часом в Україні спостерігаються зміни у всіх сегментах авторинку. Якщо раніше в країну завозили вживані автомобілі з Європи та США, які залучали покупців ціною, то тепер імпорт не буде таким доступним.

З вересня ціна уживаних авто збільшилася на 5-15%. Як прогнозують експерти, вартість автомобілів лише зростатиме.

Аналітики авторинку зазначають, що ситуація прямо пов’язана з ринком нових авто, де спостерігається дефіцит. Черги на купівлю нових легкових імпортних автомобілів розтягнулися до 4-7 місяців, залежно від моделі. Причиною дефіциту автомобілів стала нестача мікрочіпів.

Затримки з поставками нових автомобілів спровокували зростання цін на вживані авто. Багато громадян хочуть придбати особистий транспорт, а кількість пропозицій на купівлю скоротилася. Як наслідок, зросли ціни.

Крім ситуації на первинному ринку, ринок уживаних авто впливають і карантинні обмеження. Категорія ліквідних автомобілів, яких перебувають у хорошому стані та цінуються серед автомобілістів в Україні, подорожчала на 5-15%. Серед таких автомобілів моделі морок Volkswagen, Skoda, Ford, Renault та Opel.

Підвищення цін збіглося із закінченням епохи «євробів» в Україні. Експерти наголошують, що в нашій країні закінчився час не лише автомобілів на іноземній реєстрації, а й дешевих автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!