Мінімальна швидкість в Україні: нові дорожні знаки та штрафи (Фото)

0
866

Якщо про обмеження максимальної швидкості та штрафи за перевищення швидкості чув кожен водій, то з мінімальною швидкістю не все однозначно. При цьому в останньому оновленні ПДР, яке набуло чинності з 1 листопада, з’явилися два нові знаки, які стосуються мінімальної швидкості.

Bigmir) Авто розповіли про обмеження мінімальної швидкості в Україні, а також розглянули, які є знаки пов’язані з обмеженням мінімальної швидкості в ПДР.

Спільного обмеження мінімальної швидкості в Україні немає. Єдине місце згідно ПДР, де обмежена мінімальна швидкість – це автомагістраль (обмеження мінімальної швидкості тут становить 40 км/год).

Окрім обмеження мінімальної швидкості на автомагістралі в Україні також є знак 4.12, яким можна обмежити мінімальну швидкість на окремих ділянках дороги.

Останні зміни до правил дорожнього руху додали кілька нових інформаційно-вказівних знаків, які обмежують мінімальну швидкість руху по смузі або кількох смугах.

5.24 “Мінімальна швидкість руху на різних смугах руху” із зображенням знака 4.12 встановлює мінімальну допустиму швидкість руху смугами.

5.25 “Мінімальна швидкість руху на смузі руху” із зображенням знака 4.12 встановлює мінімально допустиму швидкість на лівій смузі руху, якщо вона йде на підйом для визначення смуги для руху тихохідного транспорту.

Конкретного штрафу за їзду із надто маленькою швидкістю, коли на дорозі висить знак 4.12, 5.24 чи 5.25 у КУпАП немає. Єдине, за що водія транспортного засобу можуть притягнути до відповідальності, може бути порушення вимог знака. У цьому випадку буде виписано адмінпротокол за ч.1 ст. 122 КУпАП, яка передбачає штраф у розмірі 340 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!