Новини

Дизельні мотори Toyota і Nissan визнані найнадійнішими в 2021 році

Share

Серед покупців кросоверів та позашляховиків в Україні дуже популярні автомобілі на дизельному паливі. У зв’язку з цим експерти вирішили з’ясувати, які азіатські мотори є найнадійнішими. Цікаво, що під «азіатськими» розуміються двигуни японського та корейського виробництва, оскільки китайські автовиробники пропустили пік популярності таких силових агрегатів.

Перше місце у добірці посів двигун Toyota серії 1HD об’ємом 4,2 літра, знайомий усім фанатам марки позашляховиком Toyota Land Cruiser. Автомобіль з таким мотором з легкістю проїде понад 300 000 кілометрів, а за належного догляду «доживе» і до 1 мільйона. Як зазначають фахівці, назвати агрегати серії 1HD безпроблемними не можна – у них слабкі системи ГРМ, електронний ТНВД та клапан ЄГР.

Далі йде серія 4-циліндрових двигунів серії 1AD/2AD об’ємом 2,0 і 2,2 літра. Такі силові агрегати найчастіше встановлювалися на кросовер Toyota RAV4. Зазначимо, що й тут не обійшлося без проблем – ці силові агрегати мали пробої прокладки ГБЦ і надмірно витрачали олію.

Третій рядок займає 2.2-літровий дизель виробництва Nissan серії YD. Такий двигун найчастіше встановлювався на модель X-Trail покоління T30. Мотор надійний, але вимагає до себе уваги та належного догляду. Пізніше йому на заміну прийшов 2-літровий двигун Renault, який став найпоширенішим саме на моделях Nissan.

Далі йде 2,2-літровий дизельний двигун N22A від Honda. Двигун вимагав себе особливої ​​уваги, але платив у своїй надійністю. Однак сильний недолік у нього все ж таки був — силовий агрегат «боявся» морозів, коли температура опускалася нижче −15 градусів.

Нарешті, замикають добірки двигуни концерну Hyundai. Зазначається, що в цьому випадку вся моторна гама дизелів вийшла вдалою та довговічною. Зазначимо, що найнадійнішим у цьому випадку виявився 1,5-літровий двигун, а найкапризнішим – 1,6-літровий варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: ДВЗ

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024