Українці вимагають змінити правила щодо фіксації порушень правил дорожнього руху

0
471

Українці вимагали внести зміни до законодавства щодо штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Громадяни склали нове звернення на порталі президента України, в якому вимагають, щоб кожен правопорушник знав, що у разі порушення його точно чекатиме покарання.

“Дозволити громадянам фіксувати відео або фото правопорушення та відправляти ці матеріали через додаток “Дія” до правоохоронних органів, а якщо раз доведуть провину правоохоронні органи, то відправляти відсоток від штрафу особі, яка зафіксувала правопорушення!! Тоді кожен водій не наважиться порушувати правила дорожнього руху” знаючи що будь-якої миті можуть зафіксувати його правопорушення!”, – пише автор звернення Микола Супрун.

Також на порталі українського президента запропонували ввести штраф за порушення правил дорожнього руху ще й “відсотком” від вартості авто: “Встановити штрафи за порушення Правил Дорожнього Руху – відсотком від вартості автомобіля. А якщо автомобілю більше 15 років, то сума штрафу має бути не меншою за 200 доларів США, щоб кожне порушення було чутливим для порушника! Зараз же штрафи, що наприклад для водія Таврії та водія порші однакові, і водій на порші з легкістю може сплатити штраф не відчувши покарання!! А для злісних порушників штрафи мають подвоюватися!”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!