У США спрогнозували кінець продажів автомобілів із ДВЗ до 2035 року

0
36

Спеціальний представник американського президента повідомив, що менш ніж через 15 років на території США продаватимуть виключно електрокари.

На території США до 2035 року має набути чинності заборона продажу машин з двигунами внутрішнього згоряння, на зміну яким прийдуть автомобілі з повністю електричними силовими агрегатами. Цю заяву зробив спецпредставник президента США з клімату Джон Керрі на кліматичній конференції у Глазго (СOP26). «Президент Байден поставив амбітне завдання, яке передбачає, що 50% машин, що продаються в Америці, до 2030 року будуть електричними, а до 2035, ми сподіваємося, – всі вони (будуть електрокарами – прим.). Ford і General Motors підписалися на це, вони впевнені, що це добрий план», – повідомив Джон Керрі.

Влітку поточного року американські автомобільні гіганти Ford , General Motors , а також новий концерн Stellantis заявили про плани наростити випуск та продаж електрифікованих авто в США. Тоді представники брендів висловили впевненість у тому, що до 2030 року частка гібридних машин та електромобілів на американському ринку сягне 40–50%.

При цьому автовиробники зазначили, що подібні плани можуть бути реалізовані лише за повної підтримки з боку держави, яка має вжити стимулюючих заходів щодо нарощування споживчого попиту та розвитку відповідної інфраструктури в країні. У наступні 10–15 років прибрати зі своєї лінійки автомобілі з традиційними ДВЗ планує й низку великих автокомпаній, які є на ринку Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!