Toyota назвали одним із найбрудніших автовиробників

Автобренд звинувачують у тому, що він не підтримує перехід до екологічно чисті джерела енергії.

0
57

У рамках кліматичного саміту в Глазго, екологами з Greenpeace був опублікований рейтинг найбільших автобрендів, які докладають великих зусиль для того, щоб скоротити шкідливі викиди своєї продукції. Про це повідомляє “iSeeCars”.

На останніх позиціях розмістилися союз Stellantis, а також концерн Toyota. При цьому другий автобренд звинувачують у тому, що він не підтримує перехід до екологічно чистих джерел енергії.

За заявою авторів рейтингу, Toyota серед інших світових компаній найбільше хоче зберегти у своєму модельному ряді ДВС. Представники компанії зазначають, що вони розраховують зменшити загальні обсяги шкідливих викидів завдяки розвитку гібридних сучасних технологій. Але на думку екологів, гібриди, що підключаються, тільки на 1/3 «чистіше» в порівнянні з ДВС.

Фірма неодноразово заявляла, що не планує повномасштабний перехід на електрокари, намагаючись зберегти в модельному ряді всі модифікації силових агрегатів для забезпечення покупцям повноцінної можливості вибору.

При цьому Toyota збирається досягти екологічності за рахунок виробництва більшої кількості гібридів, що підключаються, і розвитку водневого напрямку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!