Оновлений електрокросовер Tesla Model X отримав потужніші електродвигуни та полегшену батарею

У Мережі виявилися документи оцінки електромобіля Tesla Model X фахівцями EPA, які розкривають покращені характеристики моделі.

0
181

Нещодавно американський автовиробник оновив один зі своїх найстаріших електрокарів – кросовер Model X. Крім зміненої системи охолодження батарейного блоку, але й інші характеристики.

Так, при порівнянні виконання Model X Long Range Plus 2020 року та Model X Long Range 2021 року можна відзначити 30-відсоткове збільшення потужності. Раніше передній та задній електродвигуни видавали 241 і 253 к.с. відповідно, а тепер їхня віддача зросла до 326 к.с. для переднього мотора та 333 к.с. – Для заднього.

Також зазначається, що задній електромотор перейшов з індукційного на магнітний змінний струм. При цьому компанії вдалося на 14% знизити вагу батареї, на 4% – вагу машини, а також на 13% – збільшити питому енергоємність АКБ.

Офіційно документ на високопродуктивну Model X Plaid ще не опубліковано, але видання експерти стверджують, що тримоторна версія моделі розганятиметься до 100 км/год всього за 2,5 секунди і розвиватиме максимальну швидкість 262 км/год. Власникам Lamborghini Urus знадобляться кілометри, перш ніж вони зможуть наздогнати Model X Plaid. Для порівняння, Model X з двома двигунами потрібно 3,8 секунд для розгону до 100 км/год, а її максималка дорівнює 250 км/год при запасі ходу в 565 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!