Вартість компанії Tesla вперше досягла 1 трлн доларів

0
30

Ринкова вартість компанії Tesla перевищила на торгах на Нью-Йоркській фондовій біржі позначку 1 трлн доларів. Про це свідчать дані торгів.

Акції американського виробника електромобілів Tesla подорожчали в понеділок, 25 жовтня на тлі угоди із сервісом оренди автомобілів Hertz на постачання 100 тисяч електромобілів. Зростання вартості акцій перевищило 9%, що й забезпечило для компанії Tesla подолання порога 1 трлн доларів.

Hertz є однією з найбільших світових компаній, яка надає автомобілі в прокат. Вона замовила у Tesla переважно електромобілі марки Tesla Model 3.

Таким чином Tesla поряд з Apple , Microsoft , Amazon і Alphabet увійшла до списку компаній, чия ринкова вартість перевищує 1 трлн доларів. Проте компанія Tesla поки значно відстає від лідерів ринку. Так, наприклад, ринкова вартість Apple досягає 2,46 трлн доларів, а Microsoft – 2,3 трлн доларів.

При цьому Tesla встановила рекорд швидкості подолання позначки 1 трлн доларів: виробнику електрокарів знадобилося менше 18 років (компанія Tesla заснована 1 липня 2003 року).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!