Tesla встановила унікальний рекорд

Компанія Ілона Маска - перший виробник, який продає понад 2 мільйонів електромобілів.

0
93

Tesla зафіксувала ще одне видатне досягнення в своїй історії, ставши першим виробником в світі, який продав більше 2 мільйонів повністю електричних автомобілів.

Це досягнення компанія Ілона Маска досягла за 13 років. Компанія Tesla була заснована в 2003 році, але її перша модель – Roadster – з’явилася на ринку п’ятьма роками пізніше. Model S з’явилася в 2012 році, Model X – в 2015 році, Model 3 – в 2017 році і Model Y – в 2020 році. Межа в мільйон продажів був досягнутий в 2020 році, а через рік Tesla повідомляє про 2 мільйони продажів.

Якщо бренд буде продовжувати в тому ж темпі, то всього за 6 місяців він зможе виробляти мільйон автомобілів. За останні 12 місяців компанія зібрала і продала 800 000 автомобілів.

Досягнення 2 мільйонів проданих на ринку електромобілів в основному пов’язано з Model 3 і Model Y, яких було продано 1 505 000 одиниць. Результат для Model S і Model X становить 520 000 одиниць, а для Roadster – 245 000. Tesla не повідомляє точні результати для кожної моделі окремо, а тільки по окремих платформ, які використовує бренд.

У той же час очевидно, що Tesla завершила будівництво свого нового технічного центру в Шанхаї (Китай), основною метою якого є розробка нової моделі бренду, яка буде найдешевшою за ціною. За останньою інформацією, до кінця року стартує тестове виробництво електромобіля вартістю 25 тисяч доларів.

Майбутній хетчбек буде називатися Model Q, а не Model 2, як заявлялося раніше. Він буде продаватися по всьому світу з використанням більшості компонентів Model 3, але отримає нові батареї – типу 4680. Вони більш компактні і, отже, допоможуть досягти нижчої ціни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!