Камери фіксації порушень ПДР лише початок: над українськими водіями встановлять тотальний контроль

0
735

З недавніх пір на українських дорогах з’явилися камери, які автоматично фіксують порушення ПДР. З кожним разом їх стає все більше і більше по країні. Однак в МВС з’явилося ще одне нове обладнання для того, щоб  контролювати  водіїв ще жорсткіше. Про це свідчать дані з сайту  prozorro.gov.ua .

Дані про державні закупівлі через сайт “Прозорро” кажуть, що незабаром співробітники МВС України почнуть використовувати обладнання для розпізнавання осіб.

Така “розумна” система здатна буде розпізнати обличчя водіїв, а також пішоходів. Правда, поки не повідомляється точна дата, коли це обладнання почнуть використовувати. За прогнозом, статися це має вже до кінця поточного року.

Замовником такого обладнання виступає Державне агентство інфраструктурних проектів України. Ця система отримала назву “Безпечна країна”, її державі за 196,6 млн. грн має поставити ТОВ “Айті-Солюшнс”.

У систему входить устаткування, здатне розпізнавати не тільки особи людей, а й проводити аналітику поведінки, розслідування, а також керувати інформацією та безпекою. Компанія дає гарантію на обладнання на наступні 3 роки.

Це обладнання купується в рамках виконання програми держави щодо підвищення безпеки на дорогах України до 2023 року.

Цю нову систему будуть використовувати з метою взаємодії всіх органів влади. Для водіїв і українців, які виступають в якості пішоходів це означає додатковий контроль за їх діями. Тобто порушників за допомогою нового обладнання стане ще простіше знаходити, адже система зможе встановлювати особу людини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!